Stocuri

Vizualizare stocuri


1. Din meniul principal, selectam tab-ul “Gestiune”“Stocuri”

2. Selectam “Stocuri”

3. In noua pagina deschisa, vor fi afisate stocurile din momentul respectiv (pentru a vizualiza stocul dintr-un moment anterior, introducem data si ora de interes in chenarul “Data citire stoc” )


Ce articole au stoc?


Toate articolele ce au avut o intrare sau o iesire din stoc.


Cum se poate crea o intrare sau o iesire din stoc?


Prin urmatoarele documente se pot crea intrari si iesiri din stoc precum este detaliat mai jos:

  • Chitanta (Vanzarea unui articol)
    • iesire stoc
  • NIR (factura furnizor)
    • intrare stoc -> prin factura de intrare (cantitate pozitia)
    • iesire stoc -> prin factura storno (cantitate negativa)
  • Bon de consum
    • iesire stoc
  • Inventar
    • intrare stoc -> in cazul in care cantitatea fizica e mai mare decat cea scriptica din aplicatie (ex. stoc fizic 10 buc, stoc scriptic 8 buc -> corectia de stoc va fi de +2buc)
    • iesire stoc -> in cazul in care cantitatea fizica e mai mica decat cea scriptica din aplicatie (ex. stoc fizic 8 buc, stoc scriptic 10 buc -> corectia de stoc va fi de -2buc)
  • Aviz de transport
    • iesire stoc -> iesirea din stoc va fi pentru locatia sursa, cea din care se transporta articolele
    • intrare stoc -> intrarea in stoc va fi pentru locatia destinatie, cea in care se transporta articolele
    • Ex. Se transporta din locatia Depozit in locatia Magazin, 5 buc Cola, astfel se vor scadea din stoc 5 buc din locatia Depozit si se vor adauga in stoc 5 buc in locatia Magazin)
  • Productie
    • intrare stoc -> articolul produs
    • iesire stoc -> ingredientele articolului produs
    • Ex. La producerea a 2 kg Aluat, vor intra in stoc 2kg Aluat si vor iesi din stoc ingredientele aferente: 700 gr Faina, 0.5 l Apa

Fiecare astfel de intrare / iesire din stoc se poate revedea pe pagina de Trasabilitate stocuri.

Did this answer your question? Thanks for the feedback There was a problem submitting your feedback. Please try again later.